Ensinnäkin, perustin toiminimellä yrityksen 2.7.2007.

868631.jpg

Sain heinäkuussa nettisivujen pohjia tehtyä alulle, yrityksen graafisen ilmeen valmiiksi, valmistettua tuotteita varastoon ja tarkennettua markkinointisuunnitelmiani.

Elokuussa aloitin työtilan valmistamisen kellaritiloissa toimivaan autotalliin ja varastotilaan. Kannoin alas lasityökoneet ja muut koneet, puutyötila minulla oli siellä jo ennestään. Ja tässä vaiheessa, ATK-laitteet ovat vielä eri kerroksen tiloissa. (Joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi...) Tein ison kaatopaikkakuorman. Seuloin lasten vanhat tavarat läpi ja toimitin kelkkoja, suksiä, pulkkia, pelejä, vanhan pakastimen ja muuta käyttökelpoista kellarikerroksessa säilytettävää tavaraa kierrätyskeskukseen. Tämän urakan sain valmiiksi 10.8. ja totesin, että huh huh. Molemmat ranteet olivat kipeitä ja olo sellainen kuin olisi ollut 2 viikkoa yhtä soittoa kuntosalilla. Silti olin onnellinen, koska työtila alkoi hahmottua ja pääsisin vihdoin tekemään työtä kokopäiväisesti omaan tilaan ilman häiriöitä.

Vaan ei. Elokuun 12. päivä koitti, ja saimme tulvan kellariimme. Seuraavat kuvat on otettu 14.8., kun sadevesi on saatu takaisin ulos minne se kuuluukin, ja tilat odottavat tehokuivausta.

868589.jpg

868595.jpg

868601.jpg

 

Näyttää kivalta, eikö vain?? Työtilojen lisäksi meillä meni takkahuone, pesuhuone ja sauna uusiksi kokonaan.  Eli, 13.8. aamulla aloin tyhjentämään kellarikerrosta koneista, työtarvikkeista, puutavarasta, tavaroista ja kalusteista, järjestämään asuinkerroksiin tilaa tavaroille ja osalle huonekaluista, sekä suunnittelemaan , miten väliaikainen varastointi pihalla järjestetään. Tätä jatkui eri tyylisesti viime keskiviikkoon, jolloin saatiin vietyä viimeisetkin tavarat pihasta sisävarastoon muualle.

Vaan kellarikerros on nyt typötyhjä. Toissa viikolla tehtiin kosteustarkastus ja raportti tuhoista, sekä suositus toimenpiteistä. Heti seuraavana päivänä raportin tekemisestä tuotiin tehokuivaimet ja tehtiin desinfiointi. Minun aikani on mennyt vakuutusyhtiön kanssa sekä neuvotteluissa työmiesten kanssa.

Tällä viikolla aloitettiin sitten alustatilojen purkaminen. Eli meillä ei ole käytössä enää pesutiloja itsemme eikä pyykkienkään pesemiseen. Kyllä nyt sukulaiset ilahtuvat, kun alamme käymään kylässä jatkuvasti!! (Mukana pyyheliinat ja likapyykki)

Tämä kaikki on vaatinut minulta klo 7-19 päiviä, ja nyt olen aivan puhki. Kaiken kukkaraksi minulle nousi kuumeflunssa torstai-iltana, ja perjantain neuvottelut työmiesten kanssa menivätkin 38,5:n asteen kuumeessa. Toivon vain, etten pahasti heille houraillut omiani, jotta uskaltavat tulla vielä maanantaina töihin.

Olen tehnyt pitkiä muistilistoja aina ennen vakuutusyhtiöön soittamista, jotta muistan varmasti kysyä aina siihen mennessä mieleen tuleet asiat töiden etenemiseen ja korvauksiin liittyen. Kaikkea emme vakuutuksesta saa, ja tämä viikonloppu meneekin etsien tietoa sauna- ja pesuhuoneremonttien kustannuksista, sekä laskien neliöitä, joilta itse maksamme korjauskulut. Nyt menen laittamaan kahvia ja laskelmia laatimaan.