Aika se vierähtää nopeasti opiskellessa ja tehtäviä tehdessä. Tänään palautin opettajalle 10-sivuisen alustavan liiketoimintasuunnitelman. Sitä sitten hiotaan vielä lopulliseen kuntoon, kun opettaja on antanut komenttinsa ja parannusehdotuksensa. Viikonloppuna olin lauantaina ystävän polttareissa ja sunnuntaina vietettiin keskimmäisen pojan synttäreitä. Sunnuntai-ilta meni opiskelutehtävän loppuun kirjoittamisessa. Lasitöitä tai muita käsitöitä ei ehdi edes ajattelemaan.

Kissa kiukuttelee, kun hänen päiväohjelmansa on muuttunut opiskeluni myötä. Aamulenkki on korkeintaan 10 minuuttia, kun ennen minulla oli aikaa olla tunti ulkona hänen kanssaan. Kotiin tultuani olen kyllä hänen kanssaan pidemmän aikaa ulkoilemassa, mutta se ei nähtävästi auta asiaa.

Aina kun ovesta tulee meille kylään joku, kissa asettuu vieraan viereen lattialle ja aloittaa pienen vinkumisen ja piipityksen surkean näköisenä. Kun vieras tulee kahvipöytään, kissa seuraa ja jatkaa kertomustaan muuttuen yhä säälittävämmän näköiseksi. Ihan siinä menee vierailta kahvit väärään kurkkuun. Ihan kuin kissa  valittaisi, että häntä ei tässä talossa enää rakasteta ja palvella tarpeeksi hyvin, että voisiko joku pelastaa hänet ja viedä parempaan paikkaan. Vielä hän on joutunut jäämään meille asumaan...Kissa parka.

Kun yö koittaa, ja menen nukkumaan, kissa odottaa, että olen varmasti nukahtanut. Sitten se alkaa, kaamea karjuminen ja ulvonta. Kyllä kissasta ääntä lähtee silloin kun se haluaa herättää jonkun.  Ihan kiusallaan se päättää haluta ulos vasta sitten, kun on varmistanut, että nukun. On aivan sama, menenkö nukkumaan kymmeneltä illalla vai yhdeltä yöllä, ulos se haluaa vasta, kun varmasti nukun! Muita perheenjäseniä voi hyvin olla vielä hereillä, mutta juuri minun pitää herätä, ja sen kissa varmistaa mouruamalla lattialla ihan pääni vieressä. Eli kyllä kostosta on mielestäni kysymys.

Nyt menen kohta nukkumaan. Kissa on jo asettunut makuuhuoneen oven viereen odottamaan. Se on seurannut haukotuksiani, ja istui vahtimassa aikaisemmin, kun kävin suihkussa. Se ihan kihisee odotuksesta... Jos tämä jatkuu vielä kauan, taidan heittäytyä lapselliseksi, ja kostaa herättämällä sen aina, kun tapaan sen jostain mukavasti nukkumassa.Katsotaan sitten, kumpi voittaa, vai jäädäänkö pattitilanteeseen...