Aika se tuntuu kuluvan vauhdikkaammin vuosi vuodelta. Loppuvuosi meni tiiviisti tilauksia tehdessä ihmisten pukinkontteihin, ja muutenkin lahjoiksi. Alkuvuoden olen käyttänyt osittain entisellä työpaikallani, jonne menen hankevetäjän sijaiseksi hänen opintovapaansa ajaksi helmi-maaliskuuksi. On ollut pakkokin verestää kaikkia työhön liittyviä asioita, kun siihen kuuluu palkanlaskentaa, tilitysten tekemistä rahoittajatahoille, työsopimuksien tekemistä, kirjanpitoa etc. Osa menetelmistä on muuttunut poissaoloni aikana.

Käsitöitä olen ehtinyt tekemään vaihtelevasti. Tämän vuoden saldo on kaksi pipoa, villalippis, kahdet villasukat, iso villahuivi, jonka aloitin kyllä jo viime vuonna, sekä 6 paria siililapasia.

Toinen vielä kotona asuvista pojista valmistui ennen joulua leipuri-kondiittoriksi, ja muuttaa nyt kuun vaihteessa omaan ensimmäiseen kotiinsa. On tämä muutto minulle ihan yhtä vaikea kuin ensimmäisen pojan pesästä lähtö, vaikka kuvittelin, että toisen kanssa on jo vähän helpompaa. Yksi tänne vielä jää, mutta ei hänenkään muuttoonsa enää pitkää aikaa ole, koska hänkin tulee ensi kuussa jo täysi-ikäiseksi.

Onneksi kissapeto ei ole ilmoittanut muuttoaikeita olevan, joten nuorin "lapsonen" jää sentään kotiin asumaan.